home


Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor milieu

Zuid IIIIndustrielaan 189320 Aalst (Erembodegem)T (053) 83 88 48F (053) 83 44 22info@ilva.beRoute

Afvalpreventie AFVALKALENDER I NIEUWSARCHIEF I SITEMAP      

Pak uit met afvalarme pakjes!


De eindejaarsfeesten staan weer voor de deur. 
Kerstmis en nieuwjaar brengen veel afval met zich mee, maar dat kan ook anders.


Een kerstboom met wortels kan je nadien in de tuin planten. Zo verklein je de afvalberg en... heb je het volgende jaar een mooier en groter exemplaar. Of koop een kunststof boom, levenslang herbruikbaar!

Een gedekte tafel is zoveel leuker en mooier met een linnen tafelkleed en stoffen servetten in plaats van hun papieren tegenhangers. Laat ook wegwerpborden, -bekers en -bestek achterwege. En drinken uit een echt glas of eten uit een gewoon bord is toch zoveel smakelijker, niet?

Koop duurzame geschenken in plaats van nutteloze prullen. In De Kringwinkel kan je altijd wel leuke spulletjes ontdekken. Misschien vind jij er wel het ideale cadeau?

Kies zelf voor een milieuvriendelijk alternatief door je geschenkjes te verpakken in iets bruikbaars, zoals een kleurige handdoek, een blikken koekjesdoos, een stoffen draagtas. Zo geef je meteen twee cadeautjes in één keer.

Of ga gewoon voor een cadeautje waar geen afval aan te pas komt: een geschenk-bon, een etentje, een abonnement op een tijdschrift, een bioscoop- of theaterticket.

En o ja, verstuur je kerst- en nieuwjaarswensen via SMS of e-mail.
Wij wensen je via deze kalender reeds een afvalarm 2008!
<< Terug