home


Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor milieu

Zuid IIIIndustrielaan 189320 Aalst (Erembodegem)T (053) 83 88 48F (053) 83 44 22info@ilva.beRoute

Nieuws AFVALKALENDER I NIEUWSARCHIEF I SITEMAP      

 ILvA wint Green Truck Award
 
29/02/2016
ILvA heeft met trots de Green Truck Award 2016 gewonnen. De award werd afgelopen donderdag (25 februari 2016) overhandigd tijdens de Transport & Logistics Awards, georganiseerd door Truck&Business. De Green Truck Award wil de Belgische vloot bekronen die de milieudimensie het beste heeft ingepast in zijn vlootbeheer en zijn bedrijfsfilosofie in het algemeen, en die bijzondere inspanningen heeft geleverd om de vloot en het beheer ervan te vergroenen. Van Gansewinkel en Hertleer Transport komen respectievelijk op de tweede en de derde plaats.

Het gemeentelijk samenwerkingsverband voor Milieu ILvA zamelt vanuit Aalst (Erembodegem) het huishoudelijk afval in voor 15 steden en gemeenten en probeert dat zo milieuvriendelijk en energiezuinig mogelijk te doen. Daarbij worden de afvalrondes zo efficiënt mogelijk gereden en continu bijgestuurd, zodat geen kilometers te veel gereden moet worden. Met de inzamelrondes op punt, is een stap verder gezet met de aankoop van vrachtwagens en andere wagens die op aardgas (CNG) rijden. De wagenvloot wordt systematisch vervangen door CNG-wagens. Om de investering te optimaliseren heeft ILvA samen met Electrabel een publiek tankstation voor aardgas gebouwd.

Momenteel heeft ILvA zowel huisvuilwagens en distributievrachtwagens als bestelwagens en personenauto’s die rijden op CNG. ILvA laat het niet alleen bij het gebruik van aardgasvoertuigen, ook de chauffeurs en de planning worden continu bijgestuurd. De chauffeurs kregen een specifieke opleiding om met hun voertuig om te gaan. Zuinig rijden vormt eveneens een aspect van de opleiding.

Meer info vind je ook op de website www.truck-business.com.
 
 

<< Terug