home


Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor milieu

Zuid IIIIndustrielaan 189320 Aalst (Erembodegem)T (053) 83 88 48F (053) 83 44 22info@ilva.beRoute

Sensibilisering AFVALKALENDER I NIEUWSARCHIEF I SITEMAP      

Infosessies

 Animatie Leren Afval Beheren Op school
 
 

LABO is een pedagogische vorming en staat voor Leren Afval Beheren Op school. LABO is geschikt voor een groep uit de 2de en 3de graad van het Lager Onderwijs van maximaal een 25-tal leerlingen en neemt +/- 2 à 3 uur in beslag.

Het sorteren van huishoudelijk afval is tegenwoordig de meest gewone zaak van de wereld geworden. Ook het preventieprincipe "het afval dat we niet produceren moeten we ook niet wegwerpen" raakt behoorlijk ingeburgerd. En toch blijven er nog heel wat vragen en onzekerheid betreffende de zin en onzin van o.a. onze preventie-, sorteer- & recyclage-inspanningen. Niet in het minst bij onze schoolgaande jeugd.

Via deze vorming wenst ILvA, in samenwerking met de vzw Fost Plus, de leerlingen een inzicht te geven in de afvalproblematiek en in de aanpak hiervan. LABO werd zowel op milieu- als op pedagogisch vlak uitgewerkt door een team van specialisten, en past perfect in de eindtermen en ontwikkelingsdoelen zoals deze door de Vlaamse Gemeenschap worden gedefinieerd.

Op een interactieve wijze komen tijdens LABO op speelse wijze alle aspecten van het afvalbeleid aan bod, uiteraard toegespitst op de leefwereld van de kinderen. De doelstelling van LABO is de kinderen op een bewuste en onbevooroordeelde wijze te doen omgaan met een maatschappelijk fenomeen waarmee ze dagelijks in contact komen : afval in al zijn vormen.

Voor meer informatie omtrent deze vorming kan u terecht bij ILvA.<< Klik hier om deze infosessie aan te vragen >>

<< Terug